زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

حالات امام حسن در نماز





حالات امام حسن (علیه السّلام‌) در نماز، حالاتی همانند جد و والدین شریفشان (علیهم‌السّلام) لرزش بر اندام و زردی چهره را داشته‌اند.


۱ - نماز امام حسن



در مناقب ابن شهر آشوب و روضة الواعظین، روایت شده است که امام حسن (علیه السّلام‌) هر گاه وضو می‌ساخت، بندهای بدنش می‌لرزید، و رنگ مبارکش زرد می‌گشت سبب این حال را از آن حضرات پرسیدند فرمود: سزاوار است بر کسی که می‌خواهد نزد ربّ العرش به بندگی بایستد آن که رنگش زرد گردد و لرزه بر‌اندامش افتد. چون به مسجد می‌رفت وقتی که نزد در می‌رسید سر را به سوی آسمان بلند می‌کرد، و می‌گفت: «الهی ضیفک ببابک یا محسن قد اتیک المسیء فتجاوز عن قبیح ما عندی بجمیل ما عندک یا کریم»، یعنی: ‌ای خدای من، این مهمان تو است که بدرگاه تو ایستاده، ‌ای خداوند نیکوکار بنزد تو آمده بنده تبهکار، پس درگذر از کارهای زشت و ناستوده من، به نیکی‌های خود‌ ای کریم.
[۱] قمی، شیخ عباس، منتهی الآمال، ج۱، باب چهارم، فصل دوم، ص۱۶۱.


۲ - لباس نمازگزار در کلام امام مجتبی



هر گاه امام حسن مجتبی (علیه‌السّلام) می‌خواست نماز بخواند، زیباترین لباس خود را می‌پوشیدند. شخصی پرسید‌ای فرزند رسول خدا!! چرا زیباترین لباس خود را در نماز می‌پوشی؟ آن حضرت در پاسخ فرمودند: «انّ الله جمیلٌ یحبُ الجمال، فاتجمّل لِربّی، و هو یقول: «خذوا زینتکم عند کلّ مسجد» فاحبّ أن البس اجود ثیابی»، یعنی: خداوند زیبا است و زیبایی را دوست دارد، و به همین جهت من لباس زیبا برای راز و نیاز با پروردگارم می‌پوشم، که او می‌فرماید: زینت خود را به هنگام رفتن به مسجد برگیرید.. پس به همین علّت دوست دارم، که زیباترین لباسم را «هنگام نماز» بپوشم.

۳ - پانویس


 
۱. قمی، شیخ عباس، منتهی الآمال، ج۱، باب چهارم، فصل دوم، ص۱۶۱.
۲. اعراف/سوره۷، آیه۳۱.    
۳. عیاشی سمرقندی، محمد بن مسعود، تفسیر عیّاشی، ج۲، ص۱۴، طبق نقل از، مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار.    
۴. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۸۳، ص۱۷۵.    


۴ - منبع


سایت اندیشه قم، برگرفته از مقاله «حالات امام حسن در نماز»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۰۹/۲۵.    






آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.